Tirsdag 6.11.07 dro vi en gjeng på 4 beboere og 2 personale på hyttetur til Bærum kommunes personalhytte på Beitostølen. Undertegnede var spent på hvordan det skulle gå med så mange i bilen og på hytta, i tillegg så hadde den ene av de 4 beboerne aldri vært med Rubo på hyttetur før. Heldigvis så er det gjerne slik at bare man vil noe hardt nok, så går det meste.

Vi hadde en kjempefin bil tur oppover, det var riktignok litt trangt, men alle vare meget positive. Vi hadde noen røykepauser, og de som hadde lyst, kunne kjøpe seg litt mat på bensinstasjonen for å ha i bilen. Det var fint vær å reise i, og vi hørte på en cd flere ganger under turen. Det var undertegnede som på forhånd mikset og brant en musikk-cd. Vi brukte vel ca. 3,5 timer, inklusive noen stopp opp til hytta. Først så måtte vi innom et hotell på Beitostølen, for å hente nøkler til hytta. Da vi kom fram til Valdres og Beitostølen, så var det snø og is på veien, så vi måtte kjøre forsiktig. Det var også ganske kaldt.

Vel framme på hytte, bar vi inn tingene våre, og gjorde oss kjent med hytta. Den var svær, og veldig koselig syntes vi. Det er en bra ting at det er høy standard på hyttene til Bærum kommunes ansatte, de tjener jo som kjent ikke så veldig mye. Da fortjener de luksus som vedfyrt utendørs badestamp, boblebad og badstua. Alle fikk vært sitt rom, og de var vi glade for.  Undertegnede begynte å fotografere inni hytta og utenfor. Totalt ble det tatt ca. 200 bilder av både beboere og ansatte. Det er så utrolig vakker natur der oppe at jeg gikk helt amok med kameraet.

Litt senere skrev vi handleliste for hva vi skulle kjøpe inn til mat mens vi var der. Det var ikke langt til nærmeste butikk, men den var stengt, så vi måtte kjøre litt lengre. Der handlet vi masse god mat, og vi dro innom en sportsbutikk så han nye kunne få handlet litt tøy.

Tilbake på hytta begynte vi å fyre i badestampen, skrudde på badstuen, og laget lunsj. Vi fikk deilig betasuppe m/ pølser og varme rundstykker med smør. Vi tok det litt enkelt, fordi vi skulle ha middag om en stund. Middagen bestod av deilig hjemmelaget lasagne, med salat og brød. Det smakte meget godt, han ene ansatte som ble med er en trollmann på kjøkkenet. Senere på kvelden fikk vi oss litt av en skuffelse. Det var så mye aske i badestampen av ennå vi hadde fyrt som bare det, så var vannet i stampen bare lunkent. Vi lurte fælt på hva vi skulle gjøre, så vi utsatte opphold i badestampen til neste dag. I stedet for så koste vi oss i badstuen. Jeg hadde kjempelyst til å prøve boblebadet. Jeg har nemlig hørt at når man sitter i boblebad, så er det så mye bobler at du ikke kan merke det hvis du slipper en fjert i vannet. Den teorien hadde jeg veldig lyst til å prøve ut, men stod over fordi det var begrenset med varmtvann i den tanken der. Vi satt oppe til ganske sent på kvelden/natten og så på tv. Det var mye spennende på tv den kvelden. Undertegnede fikk litt problemer på kvelden, og da var det godt å ha med en leder som kunne prate med meg. Jeg gikk så og la meg. Det var veldig praktiske rom, med vask på alle rommene, så vi kunne alle ta kveldsstellet på rommet.

Neste morgen våknet vi glade og uthvilte, og spiste en god frokost. Vi ringte til hytteeieren og ba han komme og fikse badestampen. Det lovte han at han skulle gjøre. Han kom noen timer senere. Vi satt oss ned og lurte på hva vi skulle finne på den dagen. Da kom vi fram til at noen hadde lyst på kjøretur, mens andre også ville gå litt i fjellet. Vi kjørte en tur til Valdresflya, og der blåste det veldig kald vind, men det var utrolig vakker natur. Vi filmet og tok bilder som gale. Etterpå kjørte vi hjem og laget lunsj. Utpå ettermiddagen fyrte vi opp i badestampen igjen, for da hadde hytteeieren klart å tømme stampen for aske. En av beboerne underholdt oss med gitarspill. Han er veldig flink til å spille gitar, men det manglet en streng. Vi spiste middag tidligere enn tirsdagen, vi hadde lammestek og ovnsbakte poteter, og så var det flere timers moro i badestampen som ventet. Vi knertet en seks Munkholm, og satt og røkte i stampen. Etterpå var det rett inn i badstuen. Det var mye fint på tv-en onsdag også, så vi satt sent oppe og så på tv. Jeg var den eneste som la meg tidlig.

Torsdag morgen stod vi litt sorgfulle opp, og spiste frokost. Det var siste dagen på hytteturen, så vi prøvde å drøye alt så lenge som mulig. Etter frokosten pakket vi tingene våre, og vasker ut hytta. Det var utrolig glatt på veiene i Valdres torsdag, så vi måtte kjøre veldig forsiktig. Vi brukte litt lengre tid hjem igjen, men det er bedre å komme hel fram, tenkte vi. Vi stoppet også en del på veien.

Vi beboerne vil gjerne få lov til å takke lederne for en kjempefin tur. Nå har vi hatt 3 turer på ett år, og alle har vært like vellykket. Det er mye lederens ære. De jobber og sliter for at vi skal ha det bra på turene, og vi håper at vi får mange flere hytteturer med de to som ledere.

Tusen takk skal dere ha!