Vi var en gjeng på 4 beboere på Rubo og to ansatte fra Psykisk Helse, Sandvika som dro på tur til Oslofjordens Friluftsråds hytte på søndre Tenvik, Nøtterøy. Vi reise tirsdag 12.6.07, og kom hjem torsdag 14.6.07.

Selve kjøreturen tok et par timer hver vei, inklusive stopp. Vi handlet masse god mat på Nøtterøy, og fant etter litt strev fram til hytta vi hadde leid. Den var ikke så veldig stor, så her var det om å gjøre å være gode venner. Undertegnede dro rett ned til sjøen for å bade. Han var første mann uti vannet, og det var varmt og godt i vannet. Det var også fin vannkvalitet. Litt etterpå ble det arrangert boccia turnering. Det var veldig moro. Vi var heldige med været, det var midt i den perioden i sommer hvor det var virkelig varmt. Plutselig kom det en neger kjørende på moped bort til oss. Vi lurte veldig på hva han ville, og det viste seg at han var bokselger. Han ville selge oss en bok til inntekt for studiene hans i Afrika. Han var veldig pågående, men ikke direkte ubehagelig. Jeg syntes litt synd på han, og tenkte at hvis jeg kunne være med på å bidra til utdannelsen hans, så ville det vært fint. Jeg kjøpte boka, den kostet nesten 400 kr. Det var veldig mye spennende fortellinger og bilder i denne boka. Han takket høflig for salget, og dro sin vei. Utpå kvelden dro flere av de andre ned til en klippe hvor det gikk bra å hoppe uti sjøen. Det var vel ca. 8 meter fra toppen av klippen, og ned til sjøen. De hadde det veldig moro med å hoppe derfra. Vi planla også hva vi skulle gjøre neste dag. Vi fant ut at vi skulle dra til Verdens Ende, og Olav fra psykisk helse hadde en overraskelse til oss sa han. Vi var veldig spente på hva dette var, og vi la oss veldig sent.

Neste morgen stod vi opp, og spiste en god frokost. Vi gjorde oss klar til å dra til Verdens Ende, og plutselig så vi at Olav hadde tatt med seg dykkerutstyr. Han hadde tenkt å dykke på Verdens Ende, og prøve å skaffe oss litt sjømat. Da vi kom til Verdens Ende, ble vi forbløffet over hvor vakkert det var der. Noen klatret litt der, mens andre bare satte seg ned på en benk og slappet av. Olav tok på seg dykkerutstyr, og vi var alle imponerte over at han skulle dykke der. Han har dykket mye før, så jeg var trygg på at det kom til å gå bra. Vi avtalte at han skulle dykke maks en time. Vi fulgte med på boblene som gikk bortover sjøen etter hvert som han gikk lengre og lengre ut. Vi syntes det var spennende, og lurte på om han ville klare å skaffe noe sjømat. Han kom opp etter ca. 40 minutter, og forklarte at sikten hadde vært heller dårlig, så han hadde bare med seg en sjøstjerne. Vi fant ut at vi skulle dra bortover til hytta igjen, og handlet grillmat på veien tilbake. Vi grillet og koste oss utpå kvelden. Alle var vi enige om at dette hadde vært en fin tur, tiltross for at hytta var liten. Vi var enige om at neste gang vi reiser på hyttetur, så skal vi ha en større hytte. Vi la oss tidlig, for neste morgen måtte vi gjøre rent hytta og sette kursen hjemover.

Nok en gang har Olav og Rune arrangert en hyttetur som alle syntes var hyggelig. Vi beboerne vil gjerne få takke de to for denne fine turen. Vi har bestemt at vi også neste gang vi reiser, så vil vi ha Olav og Rune som reiseledere. De passer utrolig bra til å være reiseledere, det er alltid mye latter og moro på turene deres. Vi håper det går i orden med ledelsen at de blir med neste gang.