Vi har hatt julebord på Rubo hvert år, men i år ville vi starte en ny tradisjon. Været var fint, men litt kaldt. Det var blå himmel. Vi satte opp en Lavvo i hagen. Vi fyrte inni den med en vedovn, og det ble faktisk veldig varmt der inne. Vi startet dagen kl. 12.00 onsdag 12.12.07 med å sette opp Lavvoen i hagen. Vi satte stoler med Reinsdyrsskinn på og hadde Reinsdyrskinn på gulvet så det ikke skulle bli så kaldt. Senere ble det servert gløgg og pepperkaker inni Lavvoen. Det var mange, både personale og beboere som stakk innom og syntes dette var moro. Det var faktisk noen som likte den så godt, at vi ville overnatte inni Lavvoen, men Rune ville ha med seg den da han dro hjem for dagen. Vi lagde 9 liter gløgg, så det var rikelig med gløgg for alle. Klokka 17.00 pakket Rune samme Lavvoen, og vi gikk til bords for å spise. Anne Lise hadde laget hjemmelagd julemat som bestod av kjøttkaker for de som ikke spiser svin, fisk for en annen beboer, og så ribbe, julepølse og medisterkaker. Vi hadde også poteter og rød og surkål. Alle var vi enige om at maten smakte fortreffelig, og jubelen stod høyt da det ble servert riskrem m/rød saus til dessert. Det er nemlig en meget populær dessert på Rubo. Det ble ikke sunget så mange julesanger, jeg tror ikke det var så mange som hadde lyst til å synge. Senere på kvelden, ble vi servert de lekreste kaker du kan tenke deg fra konditori. De smakte himmelsk. Vi beboerne vil gjerne få lov til å takke de som virkelig jobbet hardt på kjøkkenet for å få til denne fantastiske dagen/kvelden. Tusen takk alle sammen, dere er fantastisk flinke! Vi håper det blir en så fin dag neste år også!