For en stund tilbake, skulle jeg ta regionstoget fra Asker til Sira på Sørlandet. Det er en reise som tar 6,5 timer. Dette kan bli lenge for en stakkar som røyker. NSB har jo innført røykeforbud på togene sine, uansett hvor lenge man skal sitte på toget.

Jeg tenkte at det må vel være greit å hoppe av toget på stasjoner av og til mens toget står stille. Jeg prøvde dette, men da kom en konduktør som var like sur som gamle sokker, og skjelte meg ut for at jeg gjorde det. Han mente at jeg forsinket toget veldig mye ved å gjøre det. Jeg snakker bare om å ta noen trekk, toget står jo stille i 5 minutter allikevel. Jeg trenger bare 2 minutter. Akkurat det med at toget blir forsinket, burde ikke NSB klage over. De klarer fint å forsinke togene sine selv allikevel. Det er nesten ikke en eneste avgang på Sørlandsbanen som er i rute. Jeg ble så sinna at jeg sa ”unnskyld”, og gikk inn på toget og tente en røyk der. Da ble konduktøren om mulig enda surere, og sa at hvis jeg ikke oppførte meg, så skulle han kaste meg av toget. Jeg hadde med meg følge, så jeg gadd ikke å sette i gang noen diskusjon. Han skal være veldig glad for at jeg ikke reiste alene, for ellers så hadde jeg skjelt han ut. Jeg synes nok at NSB burde være litt mer fleksible, og kurse sine ansatte i god kundeservice. Hva med et smilekurs til de ansatte?

Det er et paradoks at de som er alkoholikere kan dempe abstinensene ved å drikke på toget uten at noen kjefter på dem. De som er narkomane kan sette seg et skudd på dassen til NSB uten at noen merker noe. De som røyker, de får ikke lov til å tilfredsstille nikotinsuget sitt. Jeg synes dette er en uholdbar diskriminering av en hel folkegruppe.

Politikerne er så opptatte av at man skal reise kollektivt fordi det er så miljøvennlig. Jeg kan ikke begripe hvorfor jeg skal reise med NSB når kundeservicen deres er så elendig. Neste gang jeg skal reise til Sørlandet, tar jeg bilen og skylder på NSB sin elendige kundeservice. Dersom NSB gjør noe drastisk med sin holdning og kundeservice, så skal jeg nok revurdere det med å kjøre bil.

Jeg tenkte at det må vel være greit å hoppe av toget på stasjoner av og til mens toget står stille. Jeg prøvde dette, men da kom en konduktør som var like sur som gamle sokker, og skjelte meg ut for at jeg gjorde det. Han mente at jeg forsinket toget veldig mye ved å gjøre det. Jeg snakker bare om å ta noen trekk, toget står jo stille i 5 minutter allikevel. Jeg trenger bare 2 minutter. Akkurat det med at toget blir forsinket, burde ikke NSB klage over. De klarer fint å forsinke togene sine selv allikevel. Det er nesten ikke en eneste avgang på Sørlandsbanen som er i rute. Jeg ble så sinna at jeg sa ”unnskyld”, og gikk inn på toget og tente en røyk der. Da ble konduktøren om mulig enda surere, og sa at hvis jeg ikke oppførte meg, så skulle han kaste meg av toget. Jeg hadde med meg følge, så jeg gadd ikke å sette i gang noen diskusjon. Han skal være veldig glad for at jeg ikke reiste alene, for ellers så hadde jeg skjelt han ut. Jeg synes nok at NSB burde være litt mer fleksible, og kurse sine ansatte i god kundeservice. Hva med et smilekurs til de ansatte?

Det er et paradoks at de som er alkoholikere kan dempe abstinensene ved å drikke på toget uten at noen kjefter på dem. De som er narkomane kan sette seg et skudd på dassen til NSB uten at noen merker noe. De som røyker, de får ikke lov til å tilfredsstille nikotinsuget sitt. Jeg synes dette er en uholdbar diskriminering av en hel folkegruppe.

Politikerne er så opptatte av at man skal reise kollektivt fordi det er så miljøvennlig. Jeg kan ikke begripe hvorfor jeg skal reise med NSB når kundeservicen deres er så elendig. Neste gang jeg skal reise til Sørlandet, tar jeg bilen og skylder på NSB sin elendige kundeservice. Dersom NSB gjør noe drastisk med sin holdning og kundeservice, så skal jeg nok revurdere det med å kjøre bil.