Kalender
november 2021
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Gamle artikler
Siste kommentarer
  Kategorier
  Siste innlegg
  Siste kommentarer
   Translate website

   Da jeg gikk på ungdomsskolen, så måtte vi desverre lære spynorsk i 8. og 9. klasse. Det var nemelig noen helvetes byråkrat-jævler på Stortinget som hadde bestemt at alle ungdomsskoler og videregående skoler skulle undervise i sidemål, for mitt vedkommede spynorsk (nynorsk).

   Slik er det dessverre ennå. Derfor kan jeg røpe at jeg stemmer på et parti som vil avskaffe tvungen sidemålsundervisning.

   Dette syntes jeg svært lite om, så jeg skulket alle spynorsk-timene på ungdomsskolen. Selvfølgelig fikk jeg LG i spynorsk, men det ga jeg blaffen i. Jeg syntes det var mye mer moro å sitte bak skolen og drekke øl.

   Etter en stund, så mente ungdomsskolen jeg gikk på at jeg trengte en støttelærer, som kunne lære meg spynorsk, slik at jeg ikke skulle henge etter de andre. Jeg syntes det var moro med ene-timer ute på plenen når det var fint vær, men hun lærerinnen som skulle ha meg var scientolog. Hun brukte tiden vår til å prøve å overbevise meg til å bli det jeg også, og hun skulle ha meg til å gå på kurs. Jeg sa at jeg ikke hadde råd, og da sa hun seg villig til å kausjonere for et lån. Dette ble det heldigvis aldri noe av, jeg gikk til rektor og fortalte om dette, og hun fikk sparken på dagen.

   På videregående skole gikk jeg grunnkurs Handel og kontor. Det første året var det heldigvis ikke spynorsk, så det var jeg veldig glad for. Jeg gikk ikke flere år på videregående skole. Jeg var drittlei av alt som hette skole, og jeg kunne fordra tanken på å måtte ha mer spynorsk.

   Ivar Aasen var en jævla kødd som aldri skulle ha blitt født. Uten han så hadde det norske språket vært perfekt, med en masse dialekter som var valgfritt om folk ville lære. Jeg synes det er forkastelig at politikerne skal bestemme at alle må lære seg et sidemål. Men det er ikke annet å vente, for Stortinget er det største galehuset på jorden. Politikerne der har vært heldige som får gå fritt rundt i Norge, mens langt “friskere” mennesker blir sperret inne på psykiatriske sykehus.

   Legg igjen en kommentar

   Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *